Téli finomságok
Közös készülődés a gyerekekkel otthon és az oviban
Jó étvágyat kívánunk!
Saláták
Cékla – alma – narancs saláta
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg cékla, 15 dkg alma, 15 dkg narancs, 3 dkg aszalt meggy, 1 kávéskanál méz, kevés olívaolaj, 1 kávéskanál citromlé, kevés fahéj
Elkészítése: Az almát és a céklát meghámozzuk, megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálban a citromléből, olívaolajból és mézből készült öntettel jól elkeverjük az almát és a céklát, aszalt meggyel megszórjuk, és a salátát egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Téli varázs
Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb fej lilakáposzta, 20 dkg sárgarépa, 30 dkg grapefruit, 5 dkg aszalt szilva, 1 kávéskanál méz, citromlé
Elkészítése: Vékonyra szeleteljük a káposztát, nagy lyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a grapefruit húsát és az apróra vágott aszalt szilvát. Jól összekeverjük, kevés mézzel és citromlével ízesítjük. Varázslatos ízű, vitamindús, szép színes saláta a téli vacsorákhoz.
Dió-alma-sajt saláta
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg zellergumó, 30 dkg alma, 20 dkg sovány sajt, 10 dkg dió, petrezselyemzöld, 4 dl tejföl, 2 dl joghurt, 1 citrom leve, 1 evőkanál méz
Elkészítése: A zellert és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük. Hozzáadjuk az apróra felkockázott sajtot. A tejfölt, joghurtot, a citrom levét és a mézet szintén összekeverjük, majd elkeverjük a salátával. Megszórjuk a tetejét petrezselyemmel és dióval.
Paleo változatánál hagyjuk el a tejtermékeket, és anélkül készítsük olívaolajjal.
Egészséges finomságok
Mogyorós trüffel
Hozzávalók: 1 és ½ csésze törökmogyoró (helyettesíthető mandulával), 3 púpos evőkanál natúr kakaópor, 2-3 nagy evőkanál méz, egy marék egész mogyoró ( helyettesíthető mandulával), 2 evőkanál natúr kakaópor
Elkészítése: A másfél csésze mogyorót (vagy mandulát) őröljük meg egészen finomra. Keverjük hozzá egyenletesen a kakaóport, majd adjuk hozzá a mézet is. A keverékből gyúrjunk kis golyókat, a közepükbe nyomjunk egy-egy szem egész mogyorót (vagy mandulát). A mogyorót (vagy mandulát) mozsárban törjük apróra, majd ebben forgassuk meg a trüffeleket. (Helyette kakaóporban is lehet). Ha a kész golyókat nedves tenyérben görgetjük, jobban tapad hozzájuk a díszítés is. Kb. 20-25 db bonbon lesz belőle.
Mákkrémes banán
Hozzávalók: darált mák (natúr, cukor nélküli), méz, víz, banán
Elkészítése: A darált mákot keverjük el ízlés szerinti mennyiségű mézzel, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy kenhető krém állaga legyen. Nem túl érett banánt szeleteljünk fel karikákra. Kenjük meg az egyik karikát a mákkrémmel, majd fordítsuk rá a másikat banánszeletet. Pici ízletes falatkák lesznek belőlük.
A receptajánlót Király Éva dietetikus állította össze.
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana