Próbáltad már a Tokaj Dressinget az eisbergtől?

Az idei évben az eisberg Hungary Kft. is támogatta az Országos Gondolkodj Egészségesen! Napot és Alapítványunk 10. szülinapját minőségi termékeivel.

Ismerjük mindannyian azokat a történeteket, amik úgy kezdődnek, „hogy már az ókori rómaiak is”: Nos, ha a borecet történetéről van szó, akkor ez a kezdet messze nem túlzás.

A legismertebb történet azonban nem pont a rómaiakhoz kötődik, hanem Kleopátra egyiptomi uralkodónőhöz. Marcus Antoniusszal kötött egy fogadást, miszerint egy vacsora alatt tízmillió szeszterciusz értékben fog fogyasztani, és meg is nyerte, köszönhetően annak a gyöngysornak, amit egy pohár ecetben feloldva ivott meg. Hogy ez a vacsora így történt vagy sem, talán sosem fogjuk megtudni. Ami viszont tény, hogy az ecet komoly szerepet játszott az egészségmegőrzés terén. A rossz minőségű ivóvizet ecettel keverték és ily módon fertőtlenítve tették ihatóvá. Sebek kezelésénél is használták, emellett, csípések kezelésére és az emésztés javítása okán is fogyasztották.

A legújabb tudományos vizsgálatok egyértelműen bizonyítják az ecet antimikrobiális tulajdonságait, azonban ez a hatás főleg az élelmiszer-előállítással összefüggésben igazolható. Egyre több bizonyíték támasztja alá azt is, hogy az ecet hatékony kiegészítő kezelés része lehet a szénhidrát- és lipid-anyagcsere zavarban szenvedő betegek számára egyaránt. A megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztást nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen jelentős vitamin- és ásványi anyag tartalmuk mellett a folyadékbevitelhez is hozzájárulnak. A zöldségeket akár nyersen, akár párolva fogyasztjuk, változatosan lehet ízesíteni a különféle ecetek hozzáadásával. Érdemes szem előtt tartani, hogy az olajos-ecetes saláta öntetek általában az alacsony kalória tartalmú, alacsony glikémiás indexű, ugyanakkor tápanyagban gazdag leveles zöldségek ízesítésére használhatók. Ezáltal kisebb energia-bevitellel párosul a fogyasztásuk. Az ecetek – különösen a borecet – nemcsak salátaöntetek összetevői, hanem páclevek – pl.: húsok, halak – alapanyagai is lehetnek.

Az eisbergnél tisztában vagyunk az egészséges étkezés fontosságával, épp ezért folytatunk évek óta széleskörű edukációs tevékenységet, amely középpontjában a helyes étkezés, a mozgás fontosságának bemutatása áll. Ezen évek alatt azonban nem csak azt tapasztalhattuk meg, hogy az egészség milyen nagy szerepet játszik az egyéni boldogság elérésében, de legalább ekkora örömet okozott, hogy ehhez mi is hozzájárulhatunk a salátáinkkal.

Bár a különböző saláták önmagukban is nagyon finomak, régóta kerestük a módját, hogy miképp tehetnénk ezeket az ízeket még kifinomultabbá. Így született meg a Tokaj Dressing termékcsaládunk, amely alapját a tokaji borból készült borecet adja.

Így, az eisberg új öntetcsaládjának, a Tokaj Dressingnek köszönhetően pedig most ez a sok pozitív hatás különleges ízek formájában a minden napi étkezések része lehet, a hangulatunktól függően hol gyümölcsökkel, hol egzotikus fűszerekkel, hol pedig kiváló minőségű olívaolajjal megbolondítva.

A cikket az eisberg Hungary Kft. bocsátotta rendelkezésünkre, mely a Ridikül Magazinban jelent meg 2015 őszén.



Back to Top ↑

    Fini Mini a Ságától

    Az idei évben a Sága Foods Zrt. is támogatta az Országos Gondolkodj Egészségesen! Napot és Alapítványunk 10. szülinapját minőségi...


    Tovább a cikkre >>>

    Gyümölcsvadászat VitaTigrissel és a bohócdoktorokkal

    Az alábbi társasjáték a PirosOrr Bohócdoktorok és a SIÓ együttműködésének eredménye. A Sió idei évben is Gondolkodj Egészségesen Programunk elkötelezett...


    Tovább a cikkre >>>

    A D3 vitamin

    Ha csak egyetlen dolgot javasolhatnék bárkinek az egészsége javítására, megőrzésére, akkor az egyértelműen a megfelelő mennyiségű D3-vitamin pótlás lenne....


    Tovább a cikkre >>>

    Gyümölcsöt enni jó – télen is!

    Nyomtatható változat letöltése Nyomtatható változat letöltése


    Tovább a cikkre >>>

    FrissNass: egyél jót és tegyél jót!

    Az Országos Gondolkodj Egészségesen! Napon is FrissNass-sal látjuk vendégül a gyermekeket és felnőtteket az Eisberg jóvoltából. A WHO ajánlása...


    Tovább a cikkre >>>