Mixonline: Játszótér-avatás a XIV. kerületben

Mixonline, 2008.09.29.

 

 

A Játékszín Óvodában ezentúl a játékos testnevelést európai színvonalú játszótér segíti.

Gondolkodj Egészségesen!

Ha a XIV. kerületi, Tipegő utcai óvodások és szüleik eddig nem ezt tették, az óvoda udvarán szeptember 29-én felavatott játszótér majd emlékezteti őket erre.

Már csak azért is, mert a játszótér-avatót több érdekes esemény is emlékezetessé tette.

A főváros egyik legnagyobb lakótelepével körülvett Játékszín Óvoda megérdemelt helyszíne volt a játszótér-avatásnak, hiszen a tavaly szeptember 29-én a Margitszigeten szervezett közös testedzésre ez az óvoda mozgósította a legtöbb résztvevőt. Óvodások, óvónénik, szülők és nagyszülők mozogtak együtt a szigeten Béres Alexandrával, ahogy tették ezt a mai napon is Molnárné Bánky Nóra óvodavezető irányításával.

A tavalyi siker idén hozta meg gyümölcsét. Pásztory Dóra paraolimpikon, a Gondolkodj egészségesen! Program munkatársa és Lévay Csilla, az MVM Partner munkatársa együtt vágta át az avatószalagot, aztán a sok-sok apróság birtokba vehette a játszóteret, majd együtt tornázott Béres Alexandra fitnesz bajnokkal.

S hogy kerül az MVM Partner a játszótérre? A válasz végtelenül egyszerű. A nagyvállalat mindenütt jelen van, ahol a gyerek és az egészség a téma. Márpedig a fenti esetben mindkettő szóba került, ugyanis a gyermekek egészségi állapotáról szóló hazai és nemzetközi felmérések azt mutatják, hogy egyre több az egészségtelenül élő gyermek és felnőtt. A különböző “népbetegségek” (például az elhízás, a fáradékonyság) kialakulása nagyrészt az egészségtelen életmódra vezethető vissza. A megelőzést, az egészséges életmódra való nevelést ezért pici gyermekkorban kell elkezdeni. Ezt teszik a Játékszín Óvodában is, ahol ezentúl a játékos testnevelést európai színvonalú játszótér segíti, európai színvonalú terepen – ez utóbbit a zuglói önkormányzat ajándékozta az óvodának.

Tags:


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése