Zsúr

Amikor először kitaláltam, hogy gyerekzsúrt rendezek a lányoknak, bevallom, gyermekeim apja nem volt túl lelkes. Gondolom, lelki szemei előtt már látta romokban a lakást és zúgott a feje az elképzelt gyerekzsivalytól.

Kompromisszumot kötöttünk, hogy a gyerekek bármikor jöhetnek, de kerti partyt szervezzek, ha lehet. Ez a megállapodásunk évek óta, viszont lelkesen segít és még lelkesebben beszélget a szülőkkel. Innentől már csak le kell egyeztetni az időjárás felelőssel, hogy lehetőleg valamelyik hétvégén pénteken vagy szombaton legyen jó idő, ráadásul tavasszal. (Jázmintól régóta tudjuk, hogy a tavasz az ravasz, úgyhogy kicsit sincs nehéz dolgom…)

Azonban, mint tudjuk, “nincs lehetetlen, csak tehetetlen”, és változtattam  a megszokott  sorrenden. Először elkészítem a meghívót, pontos dátum nélkül és összeírjuk a gyerekek nevét, majd figyeljük a meteorológiát (meg a fellépések dátumát).

Így már csak pár izgalmas játékot kell kitalálni nekik, meg beszerezni egy kis ennivalót és indulhat is a kerti hancúrozás. Az idén már az egyiken túl vagyunk és igaz, hogy a lakásban kellett kezdeni, mert kicsit csöpögött az eső, de nagyon jól sikerült. Az volt a legbájosabb, hogy mindegyik kislány hozott ünneplő ruhát és szép cipőt magával és amint megérkeztek, indultak a fürdőbe átöltözni csinibe. Hát, igen! Igazi kis hölgyek, akik már most érzik, hogy a szülinapi zsúrhoz mégiscsak szép ruha dukál.

2011-05-02T13:45:58+00:00