Loading...
Zeneterápiás képzés 2017-09-14T22:55:43+00:00

Zeneterápiás képzés 

A zene, a dal a gyermek természetes közege. A zene önmagában is fejlesztő eszköz. A ritmus a figyelmet, fegyelmet és a beidegződést segíti, a dallam az érzelmek formálója. A zenei nevelés – transzferhatása által – a gyermek egész személyiségére döntő hatással van.

A zeneterápia ezt a nevelői munkát hivatott kiegészíteni egy új módszerrel. A tudatosan és módszeresen kiválasztott zeneterápiás játékok és a terápiás szemléletmód együttesen biztosítják azt a közeget, melyben a gyermek önkifejezése, kreativitásaszabadon bontakozhat, bizalma a társak felé mélyülhet és önbizalma erősödhet. Ezáltal testileg és lelkileg egészséges személyiséggé válhat.

A program 5 téma köré csoportosul. A bevezető, ismerkedő játékok után a résztvevők megismerkednek a zeneterápia elméletével és gyakorlatával, a zeneterápiás játékok szerepével az egészséges gyermeki személyiség kibontakoztatásában és ismereteket szereznek az összművészetek  gyermeki személyiségre történő hatásáról. Részt vesznek – saját élmény szintjén –  5 téma köré csoportosított zeneterápiás játékokban. Megtanulják, hogyan alkalmazhatják a zeneterápiás módszert a mindennapokban.

Képzésünk célja, hogy segítse az új kihívások elé állított nevelők munkáját a gyermeki személyiség minél teljesebb kibontakoztatásában. Olyan eszköztárat szeretnénk a pedagógusoknak átadni, melynek alkalmazása bármilyen életkorú és hátterű gyermekekre jó hatással van és segíti képességeik, személyiségük kibontakozódását – függetlenül az intézmény tárgyi adottságaitól.

A módszer a gyermekcsoportokban, tehát közösségben zajlik, és ezzel együtt hat a sajátos nevelési igényű, a hátrányos helyzetű, a tehetséges és az „átlagos” kisgyermekre egyaránt.

A továbbképzés saját élményen alapul, melyben kiemelt szerepet kap a megélés és az élményfeldolgozás, az együttgondolkodás során pedig megfogalmazódik és tudatosul a zeneterápiás játékok helye és szerepe az óvodai nevelésben.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Gelencsérné Tamási Márta

Jelenleg a Bethesda KIDSZ (Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Bethesda Kora-gyermekkori Intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató Tagintézményének) zeneterapeutájaként és zenepedagógusaként dolgozom. Korábban a Budapesti Korai Fejlesztő Központban sérült kisgyermekek zeneterápiáját vezettem. Már tanári pályám kezdetén tudtam, hogy számomra az énekóra többet jelent a zenei írás-olvasás és a zenetörténet tanításánál. Éveken át foglalkoztam Orff módszerével, s zeneterapeuta diplomám megszerzése után már biztosan tudtam, hogy a zenét a gyermeki személyiség alakításának, fejlesztésének szolgálatába szeretném állítani.

Nagy örömmel töltött el, mikor a GE! Programmal találkoztam, mert nagyszerű szakemberekkel gondolkodhatok együtt, és lehetőséget nyújt arra is, hogy eddig megszerzett ismereteimet és tapasztalataimat tovább adjam. Vallom, hogy a zene nagyon fontos szerepet tölt be a gyermeki személyiség fejlesztésében, s ennek szellemében terveztük meg az akkreditált képzésünk tematikáját is: szó van benne a zene sokféle eszközrendszeréről, bemutatunk játékokat, dalokat, saját kézzel is elkészíthető egyszerű hangszereket, s megismerhetik a kedves kollégák, milyen csodákra lehet képes egy egyszerű szalag vagy kendő.

Lelkes Kati

Legkisebb testvérem óvodába kerülésekor ébredt fel bennem a vágy, hogy óvónő legyek. Úgy láttam, hogy túlzott elvárásokkal vannak a 3 évesek felé, biztos voltam benne, hogy én másképp csinálnám. Ilyen indíttatásból jelentkeztem a Zsámbéki Tanítóképző óvodapedagógia szakra. Az itt eltöltött idő során sokat beszélgettem a pedagógia tanárnőmmel (Bakonyi Annával). Tőle hallottam a waldorf pedagógiáról. Ez az irányzat közel állt az általam kialakított jól működő óvoda képéhez. A diplomám megszerzése után amint lehetett, rögtön jelentkeztem a solymári Waldorf óvónő képzésre. Itt találkoztam először azokkal a művészeti tevékenységekkel, amelyek ma már a terápiás foglalkozások részét képezik. Meggyőződésem, hogy nem lenne szükség mese-, zene-, mozgás- és egyéb terápiákra, ha a gyerekeknek a felnőttek minden nap mesélnének, ha jókedvükben vagy éppen szomorúságukban énekelnének, a versek mondókák ritmusával játszanának, ha sokat sétálnának, mozognának a természetben.

Az ének, a zene, a vers, a mozgás, az ábrázolás, mind- mind játék: szabad és örömteli. A zeneterápiás képzés során sok-sok játékkal találkozunk, és mi magunk is átélhetjük önbizalom erősítő, közösségformáló erejét.

 

A zeneterápiás képzés költsége: 47.500.- Ft

Fizetési ütemezés:

Lehetőséget biztosítunk részletfizetésre.

A jelentkezéshez 20.000 Ft előleg befizetését kérjük. A fennmaradó összeget legkésőbb a képzés megkezdésekor kérjük kiegyenlíteni.

Lehetőség van a kifizetés megosztására a munkáltató és a résztvevő között, a számlákat is ennek megfelelően állítjuk ki.

Számlaszámunk:

CIB Bank 10701094-44554804-51100005

Kedvezmények:

+1 FŐ = -5%

Minden Ön által szervezett képzési résztvevő esetén az Ön és a magával hozott résztvevő tanfolyamdíjából is 5-5% kedvezményt adunk. Hozza el minél több ismerősét, kollégáját magával!

+2 FŐ = -8%

Minden Ön által szervezett 2 fő képzési résztvevő esetében mindannyiuk tanfolyamdíjából 8% kedvezményt adunk. Érdemes hát meginvitálni az ismerősöket, kollégákat is!

Törzshallgató

Volt hallgatóink számára 5% kedvezményt adunk. A kedvezmény érvényesítéséhez, kérjük, adja meg az eddigi képzés(ek) címét és időpontját a jelentkezési lap megjegyzés rovatában.

Csoportos jelentkezés az országban és határon túlról:

Csoportos jelentkezés (minimum 20, maximum 25 fő) esetén képzéseinket elindítjuk igény szerinti helyszínen Budapesten vagy az ország bármely pontján és határon túli területeken is előre egyeztetett időpontban. Minderről egyedi árajánlatot adunk, kérjük, további információért keresse közvetlenül képzésszervezőnket.

Lemondási feltételek:

A képzés kezdőnapja előtti 1 héten belüli lemondás esetén az összeget nem áll módunkban visszafizetni. A befizetett összeget következő képzéseinkbe beszámítjuk.

Kapcsolat:

Illyés Eszter, képzésszervező

+36 30 331 3216

illyes.eszter@gondolkodj.hu

A továbbképzési program megnevezése:

A gyermeki személyiség kibontakoztatása zeneterápiás módszerekkel az óvodában

Összóraszám:

30 óra, amely 4 képzési napból áll, általában pénteken 15:00-19:00 óráig és szombaton 9:00-18:00 óráig

A képzés alapítási engedélyének száma:

957/153/2013

A képzés nyilvántartási száma:

A/7509/2013

A képzés vezetői:

Gelencsérné Tamási Márta

zeneterapeuta, zenepedagógus

További információért keresse:

Illyés Eszter, képzésszervező

+36 30 331 3216

illyes.eszter@gondolkodj.hu

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk van a támogatásra. Minden apróság számít.

TÁMOGASS

SaveSave