Zene és a lányok

Azt hiszem teljesen normális, hogy ha szóba kerülnek a gyerekeim valahol, rendszerint mindenkiben felmerül a kérdés, vajon muzikálisak-e. A válaszom pedig mindig az, hogy igen, mert ez az igazság.

Amíg kicsik voltak, nehezebb volt ezt megítélni, mert nem nagyon volt viszonyítási alapom. Eltelt pár év és most már tudom, hogy van érzékük a zenéhez és azt is tudom, hogy melyikőjüknek jobb a hallása, a ritmusérzéke és milyen zene áll közel a lelkükhöz.

Nem tartom fontosnak, hogy 6-8 évesen zenélni tanuljanak, viszont úgy gondolom, hogy az nagyon hasznos, ha sokféle zenei stílust megismernek, sok zenét hallgatnak, és esetleg kipróbálnak néhány hangszert. A csörgődobot, vagy más ritmushangszereket és a triangulumot pl. már kis óvodások is szívesen szólaltatják meg, ezáltal megízlelik a zenélés örömét, ami a legfontosabb.

Jázmin szeptemberben elkezdett tanulni furulyázni az iskolában és nagyon szereti. Ha előveszi a kis kottás füzetét, rendszerint az elejétől a végéig végigjátssza.

Ami nagyon nagy tanulság volt számomra az az, hogy amikor elfárad két matekfeladat között, akkor gyakran mondja: ’Anya, felmegyek egy kicsit furulyázni, mindjárt jövök!’

És utána jobb kedvvel folytatjuk a számolást.

Tags: ,


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése