Üvegbe zárt ajándékok


“Ahelyett, hogy vennék neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája.”

Paulo Coelho idézete magában rejti az ajándékozás minden esszenciáját, az érzést, ami mögötte van, ami segít minket eligazítani, amikor úgy érezzük, a karácsony egy kötelező kör, amit évről évre futunk, és azt sem tudjuk, miért.

A gyerekekkel közösen rengeteg kreatív és egyszerűen elkészíthető, ráadásul az ajándékozott hétköznapjait mesésen megédesítő ehető és maradandó apróságot tudunk készíteni.

A kulcsszó: üvegbe zárva. S hogy mi mindent tudunk egy csatos üveg mélyére rejteni? Lássuk csak: a diós-ananászos karácsonyi lekvártól az immunerősítő citromos mézen át a zsírkrétatortáig sok minden megtalálható a palettán. Természetesen az abszolút favorit a hógömb.

http://lenvirag.blogger.hu/2014/12/12/ajandekok-uvegbe-zarva-ajandek-otletek-karacsonyra

Az ötletgyűjteményt Karczewicz Ágnes, a nagykovácsi Kispatak Óvoda Cinege Csoportjának óvodapedagógusa, a Kincsek és kacatok óvodáknak, szülőknek, gyerekeknek c. közösségi oldal és Napról napra óvoda c. blog szerkesztője készítette.

2015-12-08T14:10:45+00:00