Tudatos Vásárló Fesztivál

A  Tudatos Vásárlók Egyesülete Európai Uniós pályázati forrásból 2011 szeptemberében 3 vidéki nagyvárosban Tudatos Vásárló Fesztiválokat szervez. A rendezvény célja felhívni a lakosság figyelmét a helyi termékek fogyasztásának jelentőségére.

A vidéki fesztiválokat 3 partnerszervezet segítségével szervezik: Székesfehérváron a Fúzió Egyesület, Győrben a Reflex Környezetvédő Egyesület, Esztergomban pedig az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület.


A fesztivál célja, lehetőséget nyújtani a látogatóknak arra, hogy megismerjék a környékbeli termelőket, személyes kapcsolatot alakítsanak ki velük, megkóstolják azok termékeit, ezáltal érdekessé, vonzóvá váljon a helyi termékek vásárlása, a piacra járás.  A rendezvények helyszínén a fesztivált megelőzően két héttel hatalmas, kosárfonott technikával készült répa-szobor hirdeti a rendezvény üzenetét: „Húzd a répát”, fogyassz helyi terméket!

Helyszínenként 20 helyi termelő és kézművesek mutatják be termékeiket, ételkóstolókkal és ételkészítési bemutatókkal egybekötve.

Kiemelt szerepet kapnak a környezettudatos, szemléletformáló interaktív játékok: a fesztiválon kicsiknek és nagyoknak is kínálnak szórakoztató elfoglaltságokat.

A fesztiválok időpontjai és helyszínei:

Székesfehérvár: szeptember 3. 9-19h, Piac tér

Győr: szeptember 4. 8-18h, ETO Park, Nagysándor József u. 31.

Esztergom: szeptember 24. 9-19h, Rugby Club Hotel, Nagy-Duna sétány 1.

Megjelenésére feltétlenül számítunk!
Részvételi szándékát kérjük, jelezze a tve@tve.hu email címen.
A programokról bővebben itt.
További információ: Andacs Noémi, noemi@tve.hu, tel: +36 30/490-2024

2011-08-30T13:00:57+00:00