Sokszínűség

A toleranciára, a másság elfogadására való nevelést nem is lehetne jobbkor elkezdeni, mint kisgyermekkortolerancia_02ban, amikor a gyerekek még eleve nyitottak és előítéletmentesek. Hogy miért van szükség akkor egyáltalán „nevelésre”? Mert egy ember alapvető személyiségjegyei ebben az életkorban alakulnak ki, és az a gyerek, akit már ekkor tudatosan arra oktatnak szülei és nevelői, hogy „sokszínűek vagyunk” és a másság természetes dolog, ezt viszi magával felnőtt életére és valószínűleg mindig megértőbb és elfogadóbb lesz embertársaival.

A Gondolkodj Egészségesen! Program célja, hogy a maga eszközeivel elősegítse ennek a szemléletnek az elterjedését. Ezért szervezünk olyan programokat, ahol egészséges és fogyatékkal élő gyerekek játszanak együtt egymással, vagy olyan beszélgetéseket, ahol a kicsik bátran kérdezhetnek testi fogyatékossággal élő felnőttektől – legyenek akár ismert emberek vagy csak „hétköznapi hősök”. Ezért szervezünk olyan foglalkozásokat, ahol a kisgyermekek játékosan tapasztalhatják meg, hogy milyen lehet, ha valamely érvékszervük nem áll rendelkezésre, míg egy másikat ügyesebben tudnak használni. Ezért rendeztünk olyan multikulturális napot, ahol a gyerekek játékos formában ismerhették meg távoli földrészek embereit, tárgyait, szokásait.

Mindannyian mások vagyunk, így a „másság” természetes dolog , s ha a gyermekek ezt maguk is megtapasztalják, ők is annak fogják majd tartani!

jaksity
Beszélgetés Jaksity Györggyel
a toleranciáról


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése