Szortírozás

Ha tavasz, akkor nagytakarítás, lomtalanítás, szortírozás. Legalábbis mi évente egyszer, ilyenkor teszünk nagy rendet magunk körül az otthonunkban. Szívem szerint azt csinálnám (ha lenne időm), hogy kétévente kiköltöznék és csak annyit és azt vinném vissza a lakásba, ami igazán fontos.

Rengeteg kacatot vagyunk képesek felhalmozni és ennek egy jelentős része a gyerekszobában gyűlik össze. Kiszáradt, eltört gyurma macik, papír csákók és kockák, kis műanyag dobozok, kitört karú babák, fecnik, kupak nélküli filctollak, termések, kindertojásos kütyük, hogy csak néhányat említsek.

Az idén először a lányokkal együtt raktunk nagy rendet a szobájukban (eddig mindig akkor csináltam, ha nem voltak itthon). Volt egy “kicsiknek ajándékozandó” szatyor, egy, amit beviszünk az oviba és egy, ami már tényleg a kukába való. Így rendezgettük össze a dolgaikat, cirka 3 óra alatt.

Kicsit féltem, hogy nem leszünk elég “eredményesek”, mert nehezen válnak majd meg egy-egy dologtól, de jól működtünk együtt. Ráadásul most nem jártam úgy, mint pár éve, amikor egy szerintem már “nem olyan kedves” babát kellett visszakunyerálnom az óvodából, mert Jázmin egyik este eszeveszett módon kereste és nem találta…

Tags: , ,


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése