Színvarázslat: önismereti kurzus

Az óvónői teadélutánokon megismert Farkas Andrea, aki a körtáncok világát mutatta meg pedagógusainknak, önismereti kurzust indít. Szeretettel ajánljuk figyelmükbe.

Gyógyító önkifejezés festéssel, alkotással – Művészetterápiás önismereti kurzus

 

Már gyermekként elragad minket a színek varázsa, hogy önfeledten elmerüljünk egy-egy forma, anyag, szín világában, kifejezve érzéseinket, vágyainkat, belső képeinket.

Ekkor még nem kontrolláljuk mozdulatainkat, nem akarunk szépet alkotni, csak hagyjuk, hogy vezesse kezünket a ceruza, felfedezzük, élvezzük a bennünk élő alkotó erőt.

A 10 alkalomból álló önismereti kurzus során, a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy a különböző alkotó technikák (akvarellfestés, pasztellkréta, tus, agyagozás, montázs és kollázs technika), relaxáció, zenehallgatás segítségével a vezetett tematika során újra átéljék ezt a spontán, gyermeki, alkotó örömöt és elvárásoktól mentesen, odafigyelő, (meg)értő közegben fejezhessék ki belső világukat.

Gyere, próbáld ki!:

Ø  Ha szeretnél önfeledten alkotni, játszani, a kreatív energiáidat mozgósítani

Ø  Ha úgy érzed, hogy megrekedtél az életedben és új utakat, válaszokat keresel

Ø  Ha szeretnéd szabadságra küldeni a tudatos, kontrolláló énedet J

Ø  Ha fontos számodra a lelki egyensúlyod, egészséged megőrzése vagy helyreállítása

Ø  Ha szeretnél kapcsolatba kerülni az intuitív részeddel, hogy segítségedre legyen mindennapjaid során

Ø  Ha úgy érzed, hogy ítélkezésmentes, támogató, és egyben visszatükröző közösségre van szükséged a személyes fejlődésedhez

Alapvető vágyunk, hogy azok lehessünk, akik valójában vagyunk, hogy autentikus lényünket megélhessük és felvállalhassuk.

A kurzus során nem a teljesítményen vagy a létrehozott produktumon van a hangsúly, hanem az alkotás folyamatán, melyben az egész személyiségünk részt vesz.

Az alkotás során a résztvevők, felszínre hozva a belső élményeket, tartalmakat, nemcsak kifejezhetik önmagukat, hanem ezekre ránézve, jobban megérthetik a bennük zajló folyamatokat is.

Az önismereti kurzus kiscsoportban, minimum 6, maximum 8 fő részvételével indul!

IDŐPONT: 2011. Október 1-től kéthetente szombat délután, 15.00-19.00-ig (10 alkalom)

HELYSZÍN: Sziddhárta Közösségi Ház, Bp. Andrássy út 98.

CSOPORTVEZETŐ: Farkas Andrea (végzős művészetterapeuta, IKT táncterapeuta, Körtánc Oktató)

JELENTKEZÉS: emailen vagy telefonon a csoportvezetőnél. A részvételhez Jelentkezési lap kitöltése és a kurzusdíj 50 %-nak befizetése szükséges.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2011. Szeptember 20.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ: www.farkasandi.hu weboldalon található vagy a farkasandi1@gmail.com email címről kérhető!

“A művészetterápia nem művészképzés. Mindenki számára nyitott és elérhető. A mindannyiunkban ott lévő teremtő, alkotó képességre épül.

Nagyon sokan nem tudják, hogy ez a bennünk lévő alkotóerő velünk született, és megjelenésre, megnyilvánulásra törekszik. Keresi a szépséget, mely harmóniával tölt el bennünket.
A mások alkotásaiban való gyönyörködés mellett fontos számunkra, hogy az a néhány ecsetvonás, ami a lelkünkből érkezik, kifejeződhessen.
Pár ecsetvonás, játék a színekkel is üdítő, örömet adó lehet lelkünk számára.

Iskolánk mottója: ’ A kreativitás bennünk él.’

Hatása: az érzelmi és akarati élet, a megérző és beleérző képesség, valamint a tudat megismerő képessége. Összességében segít meghallani a lelkünk mélyéről érkező ’üzeneteket’, ami egyszerre hozhat változást, elevenséget és harmóniát, valamint új örömöket és célokat életünkbe.”

 

 

2011-08-25T14:53:08+00:00