Tegyék meséssé az óvodát!

A nyári szünetben minden óvodát átöltöztetnek. Szebbé, tisztábbá varázsolják a csoportokat az óvoda dolgozói, hogy a vakáció után a gyerekek boldog nevetése ismét élettel töltse meg a termeket. Szeretnénk mi is meglepni  a gyermekeket azzal, hogy a saját alkotásuk üvegfestékes technikával elkészített mása várja vissza őket  a csoportba: óra, tükör vagy kép formájában.

A  mesés díszítés pályázatunkat három kategóriában hirdetjük meg:

1. MESEÓRA

Rajzolják le a gyermekek, hogy hogyan telik a napjuk az óvodában. Mit csinálnak, mit szeretnek játszani, enni, hogyan hallgatnak mesét stb. Az óvodapedagógus írja le a csoport napirendjét, hogy az elkészült rajzokat a megfelelő időhöz kapcsoljuk az órán.

Nyeremény: egy 40 x 40cm -es négyzet, vagy egy 40 cm átmérőjű kör alakú Meseóra, a csoport rajzaiból üvegfestéses technikával elkészítve.

2. MESETÜKÖR avagy “Tükröm, tükröm….”

A csoportba járó gyerekek rajzolják le magukat egy írólapra.

Nyeremény: Mesetükör, melynek keretét a gyermekek rajza díszíti üvegfestéses technikával. A tükör mérete: 90 x 110 cm

3. MESEORSZÁG

Rajzolják le a gyerekek, hogy milyennek képzelik Meseországot – egy A3-as méretű lapra.

Nyeremény: keretezett üvegfestmény-kép a rajz alapján elkészítve.

 

Pályázni tetszőleges kategóriában lehet.

A pályázatokat június 10-ig lehet elküldeni, illetve feltölteni a honlapunkra.

Cím: Gondolkodj Egészségesen! Program 1365 Budapest, Pf. 731.

Email cím: pk@gondolkodj.hu

Feltölthető: erre az oldalra.

A pályázatok elbírálása:

A beérkezett alkotásokra június 15- június 30. között lehet szavazni honlapunkon. Minden kategóriában a legtöbb szavazatot kapó csoport nyer.

Szavazni ezen az oldalon lehet.

Az üvegfestés technikájáról, szeretetéről és hivatásáról  Csupor Ágnes, üvegfestőművész, a nyeremények készítője így vall:

„Az üveg festése varázslat. Egyre nagyobb varázslat. Az üveg hideg, rideg és látszólag egyszerű anyag.  A festék azonban meglágyítja a keménységét, és a fénnyel együtt játszani kezd.
Az üveg pedig engedi, hogy játsszanak vele. Átengedi a fényt, visszatükrözi, többféle dimenziót ad a képnek, és mindig más arcát mutatja. Egészen más téli derengésben, a hajnal első sugarai vagy a déli tűző nap fényében. Lámpafénynél sejtelmes, titokzatos. Szeretem az ilyen hétköznapi varázslatokat..
A gyermekeim számára is fontos, hogy  mi veszi körül őket, kreatív, alkotó emberpalánták lettek mindketten.” http://www.uvegfesteszet.hu

 

Mindenkinek sikeres pályázást kívánunk!

A Gondolkodj Egészségesen! Program csapata


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése