November-decemberi pályázatunk

Hálásan köszönjük a GE! Napról készült rajzokat, fotókat, leírásokat! Nagyon nehéz volt dönteni a sok színes és szeretettel készült munkák közül.

Nyerteseink:

10000 Ft értékű Manó Könyveket nyertek : Ajka Városi Óvodák óvodásai

10000 Ft  értékű Manó Könyveket nyertek: a budapesti Madarász Viktor Óvoda óvodásai

Óvodai fotózást nyertek: a budapesti Hétszínvirág Óvoda óvodásai

Minden pályázónak szívből gratulálunk és további sikeres pályázatokat kívánunk!

 

A pályázat témája: Óvodánk ’Gondolkodj Egészségesen! Nap’-ja a mese jegyében.

A pályázat célja: a GE! Nap megörökítése.

Részvételi feltételek: a GE! Nap megrendezése november 26-án és megörökítése szabadon választott technikákkal. (rajz, festés, mese befejezése, stb.). A nap forgatókönyve a honlapunkon olvasható a ’Hírek, események’ rovatban.

A napra javasolt meséink: Az okos lány;  A só; Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack; A kiskakas gyémánt félkrajcárja

 

Dramatikus mesejavaslatunk:

A biztonságos bizalomjáték

Az óvodás korosztályra méretezett bizalomjáték-sorhoz mesei keretet használunk, egy történet keretében játsszuk a gyakorlatokat.

Mesemondás: Leülünk körbe a gyerekekkel.

A foglalkozás vezetője a Mesemondó szerepében: már az elején úgy mutatkozik be a foglalkozás vezetője, mint egy Mesemondó, aki messzi országból érkezett. Elmondja, hogy nagyon fáradt, és nagyon hosszú utat tett meg azért, hogy a gyerekekkel találkozzon. Mint minden Mesemondó, ő is egy történetet hozott nekik. És elkezdi mesélni a történetet lassan és varázslatosan.

„…Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király. Ennek a királynak volt egy gyönyörű lánya. Ez a királylány olyan gyönyörű volt, hogy a Napba lehetett nézni, de rá nem. Így aztán rengeteg herceg, gróf, királyfi próbálta megnyerni a királylány szívét, de senkinek sem sikerült. Egy herceg, a Sötétség hercege, amikor kikosarazta a királylány, annyira megharagudott, hogy fogta, és magával vitte Sötétség-országba.”

A király magához hívta a Mesemondót és kérte, hogy segítsen, hiszen ő sok embert, sok gyereket ismer. Ezért jött el most a gyerekekhez, mert úgy hallotta, hogy ők már sok mindenkin segítettek. Megkérdezi tőlük, hogy értik-e a szomorúsága okát, és azt is tisztázzák, hogy egy hosszú utat kell megtenniük Sötétség-országba ahhoz, hogy megmenthessék a királylányt. Nagy bátorságra lesz szükségük. Kérdés: Miért hívhatják ezt az országot a sötétség országának?

Bizalomjáték párban: Páros játék.

A pár egyik tagja megfogja a pár másik tagjának alkarját, így vezeti a teremben. A pár egyik tagjának szemén kendő. A nyitott szemű gyereknek fel kell hívni a figyelmét arra, hogy a látás az ő kezében van, és ő lát a másik helyett is. Lassan kell haladniuk. Figyelniük kell arra, hogy kerüljék az ütközést, illetve kerüljék azt is, hogy valaminek nekivezessék a másikat. Folyamatosan tartsák a kézfogást. Egyszerre több pár is kipróbálhatja a sötétséget. A játék szerepcserével folytatódik.

Vak-kígyó: Csoportos játék.

Egymás kezét fogva láncban állnak a gyerekek. A kígyóban álló játékosok szemén kendő, vagy csukott szemmel haladnak. A foglalkozásvezető irányításával járják be lassan együtt a teret. A vezető szerepe cserélhető. A vezetőn van a legnagyobb felelősség. Ő lát mindenki helyett. Senki nem beszélhet. Információt csak a kezünkön keresztül adhatunk a másiknak. A játék akkor működik, ha mindenki el tudja engedni magát, és rá tudja bízni magát a vezetőre.

Körmese: Csoportos játék.

Körben ülnek a gyerekek.  A mesét együtt fejezzük be, úgy hogy mindenki hozzátesz a történethez egy mondatot. A történet mesélése onnan kezdődik, hogy megérkeztek a Sötétség hercegéhez, aztán kiszabadították a királylányt, és a hazafelé vezető úttal zárul.

 

 

Egyéb feltételek: A versenyre kizárólag saját művekkel lehet pályázni.
A következő adatokat kérjük feltüntetni a rajzlap hátoldalán:

– A pályázó óvoda neve, postacíme, mail címe, telefonszáma
– A pályázó csoport neve, létszáma
– A rajz elkészítésében segítő nevelő neve

Beküldési határidő:

A rajzokat 2010. december 15-ig kérjük eljuttatni a LifeCom Kft. – Gondolkodj Egészségesen! Program (1365 Budapest, Pf.: 731.) címére. A küldeményre kérjük ráírni: Óvodánk GE! Napja.

További információk: pk@gondolkodj.hu

A verseny értékelése:
A beérkezett pályaművekből sorsolunk: 2 x 10.000.- Ft értékű könyvcsomagot és egy óvodai fotózást, az óvoda karácsonyi ünnepségéről! A fotókat cd-re írva kapják meg és készítünk egy óvodai montázst is a képekből. Megújuló honlapunkon a Galéria menüben minden alkotás megtekinthető, illetve olvasható lesz.

Mindenkinek sikeres pályázást és mesés órákat kívánunk!


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése