Integrációs pályázat

A Gondolkodj Egészségesen! Program ehavi pályázatának célja: segíteni a fogyatékos/hátrányos helyzetű gyermekek csoporton belüli  integrációját oly módon, hogy felhívja az ép gyermekek figyelmét fogyatékos/hátrányos helyzetű társaikra.  Szeretnénk, ha a nem-fogyatékos gyermeket nevelő szülők is előítéletektől mentesen, elfogadóan közelítenék meg a gyermekük csoportjába járó hátrányos helyzetű/ fogyatékos gyermeket, hisz ezzel megkönnyíthetik a kis óvodás mindennapi életét, segíthetik személyiségfejlődését, beilleszkedését.

Az egészséges gyermekek és felnőttek pozitív megerősítése, elfogadó, támogató viselkedése segítheti a fogyatékos/ hátrányos helyzetű gyermeket a lelkileg erősebb, magabiztosabb felnőtté cseperedésben.

 

Pályázati feltételek:

  • Az óvodapedagógus írja le a csoportösszetételt. Küldjön jó gyakorlatokat arról, hogy  hogyan integrálják a különböző tevékenységek keretében a fogyatékos, SNI –s, hátrányos  helyzetű gyermekeket – amennyiben lehetséges, képekkel dokumentálva. Írjanak a gyermekek  mindennapjairól, akadályairól, sikereiről vagy az ép és fogyatékos/ hátrányos helyzetű gyermekek viszonyáról.

Opcionális feladat: Küldjenek „gyermekszáj” idézeteket a gyermekek fogyatékos / hátrányos helyzetű társukhoz való viszonyáról.

  • A gyermekek készítsenek képet az elfogadásra ajánlott meséről. (Lázár Ervin: Az igazságtevő nyúl) A  lap mérete: A4, szabadon választott technikával készíthető a kép.
  • A szülők válaszoljanak a kiküldött kérdőívre (min. 10 szülő / csoport, köztük az is, akinek gyermeke integráltan nevelkedik).

 

A pályázat mindhárom pont teljesítése esetén érvényes!

 

A pályázat díja:

1.    Mese és játék az elfogadásról Kerekes Valéria meséléskutatóval és a nyertes csoporttal. Beszélgetés és közös játék Pásztory Dóra  paraolimpikonnal.  Fejlesztő játékok 20.000.- Ft értékben.

2.    Mese és játék az elfogadásról Kerekes Valéria meséléskutatóval és a nyertes csoporttal. Beszélgetés és közös játék Pásztory Dóra  paraolimpikonnal.  Fejlesztő játékok 15.000.- Ft értékben.

3.     Mese és játék az elfogadásról Kerekes Valéria meséléskutatóval és a nyertes csoporttal. Beszélgetés és közös játék Pásztory Dóra  paraolimpikonnal.  Fejlesztő játékok 10.000.- Ft értékben.

Beérkezési határidő: 2011. június 6.

A pályázatokat a GE! Program, 1365 Budapest, Pf. 731. címre várjuk. A borítékra kérjük írják rá: Integrációs pályázat.

 

Lázár Ervin: Az igazságtevő nyúl

Szülői kérdőv az óvodai integrációról


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése