Az “Így gömbölyű” pályázat nyertesei

Mese a tökéletes üveggolyóról c. mese feldolgozása alapján, pályázati kiírás: http://gondolkodjegeszsegesen.hu/palyazatok/igy-gombolyu-palyazat.

“A mi üveggolyónk így gömbölyű” csoportos kategóriában

1. helyezett
Emődi Gyermekálom Óvoda, Szivárvány csoport

“A mi csoportunk egy Szivárvány színű üveggolyót készített közösen. Egy lufit tekertünk körbe fonallal amit beragasztóztunk,majd amikor a fonal egymáshoz ragadt és megszáradt, akkor kilukasztottuk a lufit és kihúztuk az “üveggolyónkból”. Sokat és sokan dolgoztak vele a csoportunkból. Nagy lelkesedéssel készült, a mese ihlette.”

2. helyezett
Pesterzsébeti Baross Német Nemzetiségi Óvoda, Sárga Napraforgó csoport

“A gyermekek négy csoportban dolgoztak, melyek 4-5-6 gyermekből álltak. Az üveggolyót és annak színeit a mese alapján színezték ki. A kiszínezésben tudtak segíteni a 3-4 éves gyermekek is. A mese témáit felosztották három részre. A gyerekek döntötték el, hogy melyik témát rajzolják le.
1. Amikor játszanak egymással az üveggolyók!
2. Találkozás a bölcs emberrel!
3. Mikor sírt”

3. helyezett
Nagykanizsai Piarista Óvoda, Süni csoport

“Maga a golyó papírmasé technikával készült, majd száradás után ujjnyomdázással díszítettük ki, így vált a végeredmény színessé, amilyenek mi magunk is vagyunk. A nagycsoportosaink azt mondták, olyan legyen az üveggolyónk, amit gurítani tudunk, s tudjunk vele játszani. A nagyok közül az egyik fiúval fújattuk fel a lufit, ez lett a golyónak az alapja. A lányok papírcsíkokat tépkedtek, amiket tapétaragasztóval helyeztünk rá a lufira. 4 réteg papír került egymásra, hamar száradt a ragasztó, szépen a kezükkel simogatták a rétegeket. Másnapig teljesen megszáradt, s ekkor az összes gyermekünk sorba állt és rányomta az új-lenyomatát, a végén mi, óvónők is. Így lett mindnyájunk keze munkája az üveggolyónk.”

“Az én mesei élményem” egyéni kategóriában

Faludi Dorina Faludi Dorina, 6 éves
Patvarci Óvoda
urban_eszter Urbán Eszter, 6 éves
“Csicsergő” Óvoda Budapest
nagy_dorina Nagy Dorina, 5 éves
Igazgyöngy AMI Berettyóújfalu
Laskai Melinda KÜLÖNDÍJ – Az érzelmek kifejezéséért

Laskai Melinda, 6 éves
Esztergomi Angyalkert Óvoda

Köszönjük a Generali a Biztonságért Alapítvány, az Unilever Magyarország Kft. és a
dm drogerie markt Magyarország számára a támogatói felajánlásokat.


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése