Olajok, hársfa, méz, piac

Alig tettük be a lábunkat az oviba, iskolába, máris „betegszabira” mentem a lányok miatt. Programok, megbeszélések, próbák, interjúk, fotózások átszervezve, mert a fő tevékenységem ilyenkor a betegápolás, ami – valljuk be – rettenetesen leszívja az ember energiáját. Mivel nem vagyok gyógyszerpárti, egész napos elfoglaltságot jelent  számomra a gyógyítás.

Infralámpa, inhalálás, vitaminok, kamilla, hársfa- és bodza tea szerepel a terápiában és persze a nyugalom, a simogatás és a húsleves. A polarizált fényterápiát is nagyon jónak és hatásosnak tartom, ha már kicsit kifelé megyünk a betegségből, vagy nagyon az elején elkapjuk. (Nekem több koncertemet mentette meg tavaly…)

Megszállottként gyógyítok, mindent kipróbálok. Amikor Jázminnak fájt a füle, hagymát csavartam zsebkendőbe, – ha jól emlékszem – és citromos kendőt tettem a nyakába. (Szegény gyerek, mindent elviselt, szava nem volt, mert látta rajtam az elszántságot.) A mézes tea az alap gyógyír, gyakorlatilag ősztől-tavaszig issza az egész család. Vannak jó kis illóolajaim is, amiket a lányok fürdővizébe csepegtetek, ha szükséges. Néha viccelődik a családom, hogy “dr. Kissné rendel”, azért rendszeresen kikérik a tanácsomat, ha valaki lebetegszik. De talán az a legfontosabb, hogy ilyenkor ősszel a legcsodálatosabb a piac! Amikor szombaton reggel kimegyünk, Gábor tudja, hogy nem tudunk elég kosarat vinni a tonnányi gyümölcsnek és zöldségnek, amit vásárolunk. Muszáj feltankolni természetes vitaminokból, hogy aztán bírjuk az óvodai és iskolai baci-ostromot egész télen!

2011-10-03T08:09:40+00:00