Mesés összefogás a Gondolkodj Egészségesen! Napon

Femina.hu 2011.11.27.

A szó szerint vett egészség mellett a lelki-szellemi jóllét is fontos, vallják.

A Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány programja a szó szoros értelmében vett egészség mellett a gyerekek lelki-szellemi jóllétéről is gondoskodik.

November 25-én országszerte közel 1700 óvodában osztották ki a GE! program 55 ezer EgészségZsákját, amely csupa olyan apró kincset tartalmaz, ami elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez, egyszersmind kellőképpen izgalmas is a kicsik számára.

A program képviselői a Fővárosi Gyakorló Óvoda pedagógusainak adták át ünnepélyesen az EgészségZsákokat, támogatóik, Pásztory Dóra, Bagosi Alexa és Geszti Péter jelenlétében. A műsort Kerekes Valéria mesekutató irányításával a kicsik szolgáltatták, közreműködtek az x-faktorosok.

Az előadott történet révén egy titokra is fény derült: az, aki vagy ami felé szeretettel fordulunk, a szivárvány minden színében felragyog – ami továbbgondolva annyit tesz, hogy ha változtatni szeretnénk a környezetünkön, először nekünk kell megváltoznunk.

A GE! tavalyi hasonló rendezvényéről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Balázsy Panna, a rendezvény háziasszonya a GE! programját megálmodó Bácskai Mártával – aki annak idején negyven-egynéhány kilós óvodás volt. Miután sok segítséggel lefogyott, elhatározta: tenni fog azért, hogy minél kevesebb kisgyereknek kelljen ezt a korántsem szívderítő állapotot megtapasztalnia.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Tags:


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése