Meselámpa

Programunk az idei évben nagy hangsúlyt fektet a mesék fontosságának, erejének hangsúlyozására. Találkozásunk sorsszerű volt hát Sathy Róberttel, aki elkészítette a Meselámpát, amely a mesélés varázsát csodás fényeivel még meghittebbé, örömtelibbé teszi, teheti.

Hogyan kerültél kapcsolatba a Gondolkodj Egészségesen! Programmal?

A GE! Programmal barátom és volt iskolatársam, Mezei Elmira ismertetett meg. Említette, hogy Nektek is többek között környezetünk védelme, jobbátétele, illetve a gyermekek egészséges és tudatos nevelése a célotok – s ebben abszolút megtaláltam a közös pontokat Veletek.

Mi az a téma vagy elem a GE! Programból, amit tudsz használni a saját életedben vagy amely különösen közel áll hozzád?

Úgy gondoltam, hogy a  Meselámpa remekül beleillik az idei éveteket is átható MESE-témakörbe.

Tudom, hogy a tavalyi évben az országos Gondolkodj Egészségesen! Napra elkészült az óvodák összefogásából született nagy Mesetakaró, s mivel a mesevonalat  tovább viszitek ebben az évben is – jelenleg éppen a ’Mesét Másként’ bloggal -, ehhez az egész mesés világhoz remekül illeszkednek az általam készített meselámpák is. A Mesetakaró-szavazás 4-6. helyezettjeinek is ezért ajánlottam fel 1-1 darab általam készített meselámpát – örülök, ha ezekkel én is hozzájárulhatok ezen óvodák kisgyermekeinek még varázslatosabb meseóráihoz.

Mi tulajdonképpen a  Meselámpa és hogyan működik?

Ez a hangulatlámpa egy teljesen új és egyedi termék, megvalósítása a faipari tevékenységgel összefüggő múltam eredménye. Különlegessége abban áll, hogy az izzó leadott hője megforgat egy belső hengert, amelyen keresztül a különböző színes mesefigurák sziluettjei körbevetülnek az ezüstszálakkal díszített rizspapíros lámpatesten – ezáltal varázslatossá és színessé téve a környezetet.

Mi ihlette a Meselámpát?

A meselámpa ihletadója feleségem gyermekkori élménye: egy hasonló elven működő gyereklámpa, amely mély, kellemes emléknyomot hagyott maga után. A lámpa megalkotását követően gyerekek környezetében mutattuk azt be, és teszteltük, tökéletesítettük.

Mi a tapasztalat a Meselámpával kapcsolatosan?

Jártunk számos óvodában és várakozásainkat visszaigazolták a pedagógusok is: a gyerekek ritka jó hangulatban, könnyedén aludtak el a délutáni csendespihenőnél. Barátaink gyerekeinél is kipróbáltuk a lámpát, s ők is arról számoltak be, hogy az esti meseolvasást vidámabbá, az elalvást könnyebbé tette.
A visszajelzések megerősítettek abban, hogy komolyabban foglalkozzunk ezzel a termékkel.

Hol érhető el a Meselámpa?

Ha valaki szeretne otthonába ilyen hangulatlámpát, a következő címen és telefonszámon elérhet minket:

Sáthy Róbert: 30/832-14-48,

Sáthy Gabriella: 30/624-91-21

2040 Budaörs, Pozsonyi u. 1.

Sathy Róberttel, a Meselámpa készítőjével Pataki Kata beszélgetett.

2011-05-18T14:37:12+00:00