Májusi pályázat óvodák számára

Májusi pályázatunkkal két óvoda nyerhet 100.000- 100.000 forint értékű Manó könyv-csomagot.

A GE! Program Kiadványának 82. oldalán szereplő szelvényt  helyesen kitöltő és a kiosztott zsákok arányában belőlük legtöbbet visszaküldő óvoda  nyerhet.
Beküldési határidő: 2011.május 31.

Címünk: 1365, Bp., Pf. 731.

A játékhoz szükséges helyes válaszok egy része kiderül Kiadványunkból, egy része pedig  az alábbi interjúból.

Interjú a Manó Könyvek kiadó vezetőjével, Papp Miklóssal: Központban a MESE

A Manó Könyvek a Líra csoport gyermekkönyv kiadója, mely a megbízható minőség és megfizethető ár szószólója. Papp Miklós kiadóvezetőtől megtudjuk azt is, hogy néhány éve elkezdték építeni a magyar szerzőkből és illusztrátorokból álló „istállójukat”, melynek jelenleg legsikeresebb kiadványai: Varró Dániel Akinek a lába hatos című könyve és a Hohol Ancsa-Boris Juli szerzőpáros Terka-trilógiája, melyek bekerültek a Szép Magyar Könyv 2010 verseny döntőjébe.

Ha van CSR tevékenysége a cégcsoportnak, milyen társadalmi rétegre irányul? Mi alapján választják ki a cégeket, alapítványokat?

– Arra törekszünk, hogy olyan partnereket válasszunk ki, melyek tevékenységének fókuszában a környezettudatosság és az egészséges életmódra nevelés áll. Ezért is örülünk annak, hogy a GE! program támogatói között lehetünk.

A Manó Könyvek mióta és milyen típusú gyermekkönyvekkel van jelen a piacon?

– 2004-ben alakult a kiadó, azóta nagy utat tettünk meg. 0-12 éves korig sokféle könyvvel és sorozattal vagyunk jelen a piacon a lapozóktól a meséken át a komolyabb, ismeretterjesztő könyvekig. Vannak matricás és puzzle könyveink is, valamint mi adjuk ki a Hupikék törpikék könyveket, színezőket és foglalkoztatókat is.

A Gondolkodj Egészségesen! Program idei kiemelt témája a mese. Minden korosztály más és más mesét igényel. Ha lenne egy 4 éves kisfia, milyen meséket olvasna neki?

– Nekem pont most 3 éves a kisfiam. Ő például nagyon szereti a böngésző könyveinket (Óriásböngésző; Meseböngésző), amelyekből remek meséket lehet „költeni”, de a klasszikus, „felolvasós” meséket is egyre jobban igényli. Egyik új kedvence a Kifli kutyaoviba megy című kötet.

Kiadványaik közül melyeket ajánlja kifejezetten az óvodás korosztálynak?

– A Terka-könyveket (Terka a piacon; Terka és a varázscsizma; Terka, a világutazó) és az immár 12 részes Barátnőm, Bori-sorozatunkat mindenképpen, de érdemes körülnézni a honlapunkon és a facebook oldalunkon is, hiszen folyamatosan jelennek meg újdonságaink. Ezek közül kiemelném a Kifli kutyaoviba megy című, Könyvfesztiválra megjelent mesekönyvünket, amely – témája miatt is – pontosan ennek a korosztálynak szól.
Az interjút Hatvani Csilla készítette


Jó játékot kívánunk minden óvodának!

Eredményhirdetés: 2011. június 1.

2011-05-02T14:48:35+00:00