Karácsonyi készülődés

A karácsonyi készülődés nálunk már októberben elkezdődik. Ilyenkor decemberben alig van pár szabad napom a koncertek miatt, folyamatosan úton vagyok, vagy a színpadon.

Ezért már jó korán kérdezgetem a lányaimat, hogy mit szeretnének a Jézuskától. Ők még hisznek a csodákban, bár az idén majdnem sikerült megingatni őket. Egyik este felháborodva mesélte Jázmin, hogy az egyik kislány azt mondta az iskolában, hogy nincs Jézuska, se Mikulás, a húsvéti nyúl sem létezik, sőt a fogtündér sem.

Nagyon felzaklatta  a hír. Gábor sokáig nyugtatgatta. Mi pici koruk óta azt mondjuk nekik, hogy a Jézuska is hoz ajándékot Karácsonykor és akiket szeretünk azokat pedig megajándékozzuk. Általában már októberben kiteszik a rajzokat a kívánságaikkal az ablakba, hogy elvigyék az angyalok. Idén is babát szeretnének. Csak most barna bőrűt, etetőszékkel. Annyi babájuk van már, hogy alig férünk tőlük – állandóan ők a játékok főszereplői.

Amikor nincsenek otthon a lányok, szeretek benézni a szobájukba, megnézni, hogy mi van a babákkal. Van amelyiknek borogatás van a homlokán – nyilván mert lázas -, van amelyik a könyves szekrényben fekszik, mert elköltözött :) és akadnak páran, akik ülnek a kis asztalnál és a kis tányérokból  fából készült gyümölcsöket esznek.

Mindent “elbabáznak”, ami az ő életükben megtörténik, hatalmas beleéléssel. Lehet, hogy sokan butaságnak, értelmetlen játéknak tartják a babázást, én azt hiszem az idén is eljuttatom a Jézuskának a rajzaikat, mert van valami megható abban, amikor elmélyülten eljátsszák a nagyok világát. És ki tudja meddig tart még ez a kedves, ártatlan korszak.

Tags: , ,


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése