Iskolaválasztás

Hogyan válasszunk iskolát? Ez egy évvel ezelőtt számomra az egyik legnehezebb kérdés volt. Próbáltam sok szülővel beszélgetni, akinek már iskolás gyereke van, elmentem számtalan bemutató órára, nyílt napra, bújtam az internetet, böngésztem a szakértői véleményeket, mégis teljesen tanácstalan voltam, miközben rohantak a hetek és vészesen közeledett a beiratkozás időpontja.

Az ugye egy fontos kérdés, hogy milyen a gyerekünk, ismerni kell a képességeit és a személyiségét. Na, de ez még kevés ahhoz, hogy megtaláljuk a neki való iskolát. Kell egy jó tanítónéni, aranyos gyerekek, szülők, akiknek az elvárásaik hasonlóak és persze kell egy színvonalas iskola, jó szellemiséggel. Hát, ez nagyjából egy százismeretlenes egyenlet. Nincs recept. Engem sokszor az életben az visz előre, hogy tudom, hogy mit NEM akarok. Gondoltam, majd itt is beválik ez a módszer és egy idő után szűkülni kezdett a kör, de választani nem tudtam. Majd márciusban elmentünk síelni, ahol megismerkedtünk két családdal, akiknek a gyermekei az egyik hozzánk közeli iskolába járnak.

Annak ellenére, hogy híresen erős iskola, hatalmas lelkesedéssel meséltek az ott folyó munkáról.Néztem Jázmint, akinek második alkalommal volt síléc a lábán és már a legmagasabb hegyről akart lejönni és rádöbbentem, hogy neki kellenek a kihívások. Így történt, hogy egy olyan iskolába írattam be a lányomat, ahol egyetlen órát vagy tanítónénit sem láttam, mégis – talán most már mondhatom, hogy -úgy érzem -, jól döntöttem.

Tags: ,


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése