Interjú Hatvani Csillával

Hogyan kerültél kapcsolatba a Gondolkodj Egészségesen Programmal?


Hatvani CsillaElőször Bácskai Mártival- a program megálmodójával- találkoztam még a Főiskolán. Azóta tart a barátságunk. Ott voltam, amikor Mártiban megszületett az alapítvány ötlete. Hasonló a gondolkodásunk, kicsit a történetünk, utunk is. Abban az időben egy magyar vállalatnál dolgoztam export menedzserként, több külföldi piacért voltam felelős. Szerettem a nyüzsgést, sokat utaztam, jól kerestem, de egy idő után azt érzetem, hogy valami hiányzik, más dolgot szeretnék csinálni.
Amikor Márti kitalálta a programot, felkért, hogy írjam meg a program kiadványát. Nem is volt kérdés, hogy belevágok. Ekkor még újságíró diploma nélkül, de annál nagyobb lelkesedéssel kezdtem el dolgozni, a célom az volt, hogy minél több információt adjak át.
Aztán megszereztem az újságíró diplomát és tavaly már egészen más hangvételű kiadvány született, amelyet mostanra tökéletesítettünk. Ez egy újragondolt, koncepciózus munka, melyet Klementisz Réka barátnőmmel csináltunk és nagyon büszkék vagyunk rá. Rékával szintén egy hullámhosszon vagyunk és az ő szakmai  tapasztalatára nagy szükségünk volt.


Miben más az idei kiadvány az eddigiekhez képest?

Az eddigi kiadványokban mindent át akartam adni. Éppen ezért rengeteg információ volt bennük. Talán egy kicsit túl sok is. Most az egész kiadvány egy jól meghatározott üzenet köré épül, ami idén a Kapcsolat jelentősége. Ha tudunk kapcsolódni önmagunkhoz és másokhoz csak akkor tudunk bármit is elérni, azt hiszem. Ehhez jön még talán a tudatosság, harmónia, amik szintén az üzenet részét képezik. Az elmúlt évek kiadványai hűen tükrözik a program fejlődését, ami a benne résztvevők fejlődésével párhuzamos.

Mi az, amit leginkább szeretsz a munkádból?

Azoknak az embereknek a bemutatása lelkesít, akik a programhoz csatlakoznak. Velük szeretek igazán beszélgetni.  Jó látni azt, hogy a hasonló gondolkodású emberek előbb-utóbb megtalálják egymást. És örömmel tölt el, hogy egyre többen és többen vagyunk, akik képesek összefogni a jövő generációjáért.


Kisfiad Artúr most 3 éves. Ő végig részese volt ennek az alkotó folyamatnak. Gondolom te is sokat változtál mióta ő van. Mire tanított meg ő? Mit tanultál tőle ami a GE! Programmal is összefüggésbe hozható?

Artúr rengeteg mindent tanít nekem saját magamról. Jó kis tükör. Amire leginkább megtanított, az a saját határaim kitapasztalása és megtartása, a saját érdekeim érvényesítése, ugyanis Artúr egy igazi kis akarat-gombóc, biztosan nem véletlenül kaptuk őt. Le tudtam győzni saját magamat sok tekintetben. Ma már nyugodtabb és türelmesebb vagyok, így jobban tudok figyelni a másikra. Képes lettem lelassítani a tempót és a gondolataimat, amitől végre látom, érzem mi az igazán fontos, tudok a lényegre koncentrálni.

Mi az a téma vagy elem a GE! Programból amit tudsz használni a kisfiad nevelésében?

Elsősorban a pszichológiai témák. Az idei kiadványban foglalkozunk az agresszió kezelésével, az önbizalom fejlesztésével, a veszélyérzet kialakulásával. Ezek mind-mind olyan témák, amik nagyon izgatnak és Artúron keresztül  érintenek engem. De az Élménykonyhában is sok hasznosat tanultam táplálkozási szakértőnktől.

Miben vagy más most és milyen voltál azelőtt mielőtt találkoztál a GE! Programmal? Miben változott meg az életed, azon kívül, hogy anya lettél?

Úgy érzem, hogy végre kezdek felnőtté válni.  Azelőtt szerettem, ha körülöttem forgott a világ, halmoztam az élvezeteket, hagytam magam sodortatni az árral, nem tudtam döntéseket hozni, gyerek módjára éltem.
Aztán elérkezett az a pont, amikor ez már tarthatatlan volt, mert semmilyen téren sem éreztem jól magam, akkor otthagytam a biztos, jól fizető állásomat, megszakítottam az addigi nyüglődő párkapcsolatomat, és elkezdtem magamon dolgozni. Ebben a nehéz időszakban döntöttem el, hogy csatlakozom a GE! programhoz és pályát módosítok. Ez a folyamat öt éve tart és mostanra kezd beérni. A helyemen vagyok végre.


Mit szeretsz leginkább az írásban?

Amikor “terepen” vagyok, emberekkel találkozom, megismerem az interjúalanyt, majd a személyiségét, gondolatait megpróbálom hitelesen és érdekesen közvetíteni az olvasóknak. Olyan ez, mint amikor egy képet festek. Leginkább az életszagú dolgokat szeretem bemutatni, egy-egy gondolatot elcsípni, valami újat mutatni az interjúalanynak és az olvasónak. Ez az igazán nagy kihívás és izgalom, amit szeretek az írásban.

Hogyan szeretnéd magad látni öt év múlva?

Remélem egy energikus, csinos, egészséges majdnem negyvenes nő fog visszanézni a tükörből, akinek a tekintete nyitott és érdeklődő.

Köszönjük az interjút!

2010-11-25T08:35:17+00:00