Homeopátia anyáknak

Beszéljünk az egészségről.

Egészségtudatosság szempontjából egy nő élete két szakaszra bontható: a gyerek előtti és gyerek utáni időszakra. Amikor kisbabát várunk, elkezdjük olvasgatni a kockázatokat és a mellékhatásokat, mert magunk miatt nem aggódunk, de a kicsiért annál jobban. Szembesülünk azzal is, hogy a jól bevált, megszokott szereinknél ott áll a megjegyzés: terhesség alatt nem ajánlott.

Mindenki megtanulhatja alkalmazni a homeopátiát, és erre a legmegfelelőbb időszak a terhesség és a baba kisbabakora. Mit kell tenni? Léteznek szakkönyvek, amelyek leírják az egyes betegségeknél leggyakrabban alkalmazott szereket és a tüneteket, melyek alapján kiválaszthatjuk a számunkra megfelelőt. Számos weboldal kínál információt a homeopátiás gyógyításról (pl. a www.homeopatia.info.hu). A kulcsszó a megfigyelés.
Családépítő hatása sem elhanyagolható. Mennyivel közelebb kerülünk ahhoz az emberhez, akit homeopata szemmel figyelünk! Vegyünk egy darab papírt, írjuk le a tüneteket.

Gondoljunk bele, egy torokgyulladás milyen különféle panaszokat okozhat. Lényeges, hogy milyen a hangulatunk, milyen ételekre vágyunk, mi javít és mi ront az állapoton. Van, akinél a nyelés nehéz, más égető fájdalmat érez, a harmadik szálkaszúrás-szerűt,  és sorolhatnánk. A gyermekek ezt nagyon jól megfogalmazzák (pl. olyan, mintha kígyó tekeregne a torkomban). Ezeknek az egyéni jellegzetességeknek megfelelő szert kell beadni, ami a védekezőrendszert a megfelelő irányba hangolja. A homeopátiás szerek többsége növényi eredetű, de van ásványból és állati alapanyagból készített szer is. Pl. az APIS méhekből készül és a duzzadt, viszkető csípések és a fájdalmas, duzzadt torok egyik legjobb szere.

Lássunk egy példát:
Piros az arca, nyűgös. Málnaszerű a nyelve. Fényérzékeny a szeme. Izzad. Gyorsan felmegy a láza. Minden olyan hirtelen kezdődik. Ezt a sor tünetet hasonlítsuk össze a torokgyulladás szereinél található leírásokkal, és el is jutottunk a BELLADONNÁIG. A szedés gyakorisága és az ajánlott erősség szerepel a könyvekben.

Miért érdemes kipróbálni a homeopátiát?

A gyermekközösségekben gyakori vírusos megbetegedésekre a kellemetlen tünetek (köhögés, nátha) enyhítésén és a pihenésen kívül általában nem írnak a rendelőben orvosságot. Ilyenkor a munkát a szervezet immunrendszere végzi. A homeopátia szelíd gyógyszerei az immunrendszer ösztönzésével gyorsítják a gyógyulást. Azokra a betegségekre, melyeket a szervezet így, saját védekezőrendszerével győz le, hosszútávon ellenállóbb lesz. És a mai világban nem mindegy, hogy két napot, vagy két hetet töltünk otthon, betegen.

A homeopátia több, mint kétszáz éve létező orvosi módszer. Lényege, hogy egyéni tünetek, és nem általános diagnózis alapján rendeli a gyógyszereket.

Pucsok Bernadette

Kezdetben érdemes az egyes betegségekre orvosok által összeállított, úgynevezett komplex szereket alkalmazni.

Mi is egy komplex szer? Például a torokgyulladásra legjobban bevált 10-15 homeopátiás szert egy tablettába sűrítik, így nem kell sokat gondolkodni a megfelelő tünetekhez rendelhető egyéni szeren. Van ilyen köhögésre, torokpanaszokra, stresszre, utazási hányingerre (ez mellékesen másnaposságra is kiváló), náthára is.

Mindenkinek ugrott már össze a gyomra az óvodában, amikor “a KATICA csoportban skarlátos megbetegedés történt” cédulát meglátta az ajtón. Beszoktatáskor sírtunk titokban az ovi kapujában, küzdöttünk a testvér-féltékenységgel és éltünk át álmatlan éjszakákat egy hányós vírus miatt. A leggyakrabban vírusokozta problémák és apróbb lelki eredetű nehézségek otthoni homeopátiás kezelésével bátran próbálkozhatunk. (lsd. Pöttyös betegségek és egyéb óvodáskori problémák kiskönyv, letölthető innen.

A vírusos megbetegedésekkel általában nem tudunk mit kezdeni. Az óvodás hasmenések, hányások egy napra rövidíthetők homeopátiás szerekkel, leggyakrabban az IPECACUANHA, az ARSENICUM ALBUM és a PODOPHYLLUM jöhet számításba.

Influenzára és immunerősítésre, alvászavarokra, menstruációs és klimaxos panaszokra is találunk szereket.
Érdemes próbálkozni! Itt az allergiaszezon. A homeopátia egyik nagy lehetősége!
Minden megnyert csata egy nagy lépés a saját és családunk egészsége felé!

Tags:


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése