Gyereknap 2011

Részemről egy jó dolog van a gyereknapban: végre nem kell törni a fejünket, hogyan töltsük a vasárnapunkat. Kár, hogy pont vendégségbe vagyunk hivatalosak, így lehet, hogy egyiken sem tudunk részt venni, mindenesetre ingyenes programok garmada vár(na) bennünket, hogy vattacukrozzunk, művelődjünk, kézműveskedjünk, állatsimogassunk.

A teljesség igénye nélkül, de alaposságra törekedve gyűjtöttük össze a legígéretesebb gyermeknapi programokat.

Millenáris Park: A Gyereknapi Kavalkád idén is nagyon sok színes programmal várja a gyerekeket. Lesz Kerekítő foglalkozás, Szalóki Ági, Farkasházi Réka koncert, színházi előadás, játszóház, improvizációs játék, kézműves foglalkozás, babasarok, stb. A programokon való részvétel ingyenes. Bővebb info itt.

Városliget: A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen immár huszonegyedik alkalommal rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát a budapesti Városligetben 2011. május 28-29.között. Lesz Alma koncert, Kolompos, Nemzetek utcája, Lovasterápia bemutató, hagyományőrző kézműves foglalkozás, táncház, Babarét és még rengeteg színes program, melyekről részletesen még itt olvashat.

Zöld Pardon: A Zöld Pardon társadalmi szerepvállalása jegyében a gyerekekre is gondol, így május utolsó vasárnapján a kicsiké a főszerep. Részletes program egyelőre nincsen közzétéve, a tavalyi fotók alapján viszont ígéretesnek tűnik.

Csoki Fesztivál Budaörsön: Idén Gyermeknapi Csoki Fesztivál várja a gyerkőcöket 2011. május 28-29-én a Jókai Mór Művelődési Központban. Minden bizonnyal lesz sok gyerekműsor, bábszínház, kézműves foglalkozás. És miért is Csoki Fesztivál a program neve? Mert itt bizony lesz sok csoki!

Allee Bevásárlóközpont: Izgalmas és élményekkel teli kalandparkkal várja a kisebb és nagyobb gyermeket 2011. május 28–29-én reggel 10 és este 19 óra között az Allee Bevásárlóközpont. A gyermeknap alkalmából védőhálós trambulin, felfújható ugráló vár, játékos kincskeresés, kismotoros akadálypálya, kapura rúgó verseny, ügyességi pálya, páros tenisz próba, bungee trambulin, gördeszka pálya és sok egyéb élmény segíti a vidám időtöltést az Allee Bevásárlóközpont melletti Kőrösi sétányon. A programon való részvétel ingyenes. Részletes program itt olvasható.

Tücsöktanya Játszóház: Azok számára ajánljuk, akik a Gyermeknapot szeretnék családias környezetben és kedves állatok társaságában tölteni. Lesz Tücsök zenekar-koncert, pantomim előadás, díszkavics készítés festéssel és szalvéta technikával, a Lelenc Kutyamentő Egyesület munkájának interaktív bemutatója kedves kutyusokkal, akiket örökbe is fogadhatnak a vendégek. Lesz továbbá a szülők részére gyermeknevelési tanácsadás. A belépés díjtalan, a játszóház programja részletesen itt olvasható.

Aquaworld: Bohócok, varázslók, mesés-zenés program gondoskodnak a felejthetetlen gyereknapról. Vasárnap sütikuponnal és meglepetés ajándékkal várják 14 éven aluli vendégeket. Részletes program a honlapon.

Hungarokart Center, Gokartpálya, Mogyoród: kedvezményes gokart-lehetőség, kézműves foglalkozások, tombola.

Gödöllő, Sport Gyermeknap: koncertek, filmvetítés, sportbemutatók, Kolompos, ügyességi játékok, arcfestés és rengeteg egyéb program, melyekről bővebben itt tájékozódhat.

Budakeszi: Idén rendhagyó gyermeknap várja a budakeszi gyerekeket, a nem mindennapi programokról itt olvashat.

Bikal: A május végi napon (május 28-án) minden megfordul, szivárványszínű álmok szállnak az ég felé, és apró kezek kutatják fel a Bikali Élménybirtok kincseit. Amíg a gyerekek játszanak, a felnőttekre Laár András felügyeli. Bővebb info itt található.

Székesfehérvár, Városház tér és környéke: bábelőadás, gyerekműsor, bűvészbemutató, játszóház, Kaláka koncert. Részletes program itt.

Szeged: A Megyeháza előtti parkolóban ( Rákóczi tér) bábelőadás, alkotóműhely, játszóház, kézműves foglalkozások, interaktív játékok, arcfestés, lufihajtogatás várja a kicsiket és nagyobbakat.

Szombathely: Gyermeknap a Savaria Plazában, egész nap kézműves foglalkozás és játszóház, bábjáték, arcfestés, hennafestés, lufibohóc, gyermekműsorok várják a látogatókat.

Pécs: Szilárd Leó park (esőhelyszín: Szivárvány Gyermekház), koncertek, táncbemutatók, arcfestés, játszóház, aszfalt-rajzverseny és sok egyéb gyereknapi program.

Európai Uniós Vidám Gyereknap

Kolompos együttes: Több helyszínen is koncerteznek vasárnap, itt olvasható a napi programjuk.
Gryllus Vilmos
Nyíregyházán és Hatvanban ad koncertet.
Kaláka:
Városliget, Székesfehérvár.
Halász Judit
az abonyi Kastély Park Szabadtéri Színpadán lép fel.
Alma Együttes vasárnap 3 helyszínen is koncertezik: Budapest (Városliget), Veszprém, Győr.

Még több 2011. évi gyermeknapi programról olvashat itt.

2011-05-26T14:48:46+00:00