Geszti és Bagosi Alexa kéz a kézben – a GE! Napon

Stop.hu 2011.11.25.

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Gondolkodj Egészségesen! napot, melynek keretében 1700 óvoda közreműködésével 55.000 darab EgészségZsákot osztottak szét, az ország különböző pontjain. A program fő célja felhívni a figyelmet a gyermekek testi-lelki egészségének megteremtésének és megőrzésének fontosságára.

A kezdeményezést több neves közéleti személyiség is támogatja. Közülük Bagosi Alexa, Geszti Péter és Pásztory Dóra a nap megkoronázásaként együtt hallgatott mesét és játszott a gyerekekkel az egyik budapesti óvodában. A program során úgy tűnt, a felnőttek éppen annyira – ha nem jobban – élvezik a közös mókát, mint az apróságok.

 

– Nagyon vártam már ezt a napot! Nagyjából tudom, hogy mit csinálnak a gyerekeim az óvodában, de így benne lenni teljesen más. Tetszik ez a kezdeményezés, hogy már pici kortól az egészséges életmódra nevelik a gyerekeket. Amennyire tőlem telik, én is ezen irányvonalak mentén próbálom terelgetni az enyéimet. – mesélte az X-Faktorból nemrégiben távozott édesanya.

– Én a saját gyermekemen látom, milyen fontos, hogy rendszeresen meséljünk neki. A mese képes megépíteni egyfajta érzelmi és intellektuális viszonyt a szülő és a gyerek között, melyet mással nem lehet pótolni. Mivel én is meséken nőttem fel, hiszek abban, hogy ezáltal a gyerek megtanulja egy kicsit megkülönböztetni a jót a rossztól, a helyeset a helytelentől, az igazságost az igazságtalantól. Hogy milyen meséket hall a gyerek esténként, az változó. Attól függ, hogy mit kér. A polcon a mai legtrendibb mesék mellett jól megférnek a magyar népmesék is, de van, hogy azt kéri, meséljem el neki a napomat, és akkor azt teszem. Persze kicsit kiszínezem a történetet, hogy érdekesebb legyen. – fűzte hozzá mosolyogva Geszti Péter.

A cikk a Stop.hu oldalán olvasható.

Tags:


Fel a tetejére ↑

Közelgő események / programok

Naptár megtekintése